Aspirin® Migran je orožje za boj proti migrenam z auro ali brez nje

Aspirin® Migran je orožje za boj proti migrenam z auro ali brez nje

Ljudje z migreno vedo, da se ob parajočem glavobolu kmalu pridruži tudi občutljivost na hrup in svetlobo. V takšnem trenutku se je seveda najbolje umakniti iz hrupa, leči v posteljo in zatemniti prostor. Zaradi vsakodnevnih obveznosti, službe in otrok, pa to včasih ni mogoče. Takrat se obrnite na Aspirin® Migran, zaveznika v težkih trenutkih. Aspirin® Migran deluje hitro in se dobro prenaša.

Prednosti zdravila Aspirin® Migran 

Vas zanima, kako deluje zdravilo Aspirin® Migran?

Zdravilo Aspirin® Migran vsebuje zdravilno učinkovino acetilsalicilno kislino (ASK), in pufer. ASK v zdravilu Aspirin® Migran lajša migrenske glavobole tako, da zavira prekomerno nastajanje prostaglandinov (prenašalcev bolečine) in tako zmanjša dejanski občutek bolečine. Hkrati puferski sistem omogoča, da se tableta hitro raztopi in pospeši absorpcijo v telesu. Aspirin® Migran deluje hitro, in se dobro prenaša. Prav tako vpliva na spremljajoče simptome, kot so slabost ter občutljivost na svetlobo in hrup.

Ob kakšnih težavah lahko vzamete Aspirin® Migran?

To zdravilo se uporablja pri odraslih za akutno zdravljenje glavobola pri napadih migrene z avro ali brez nje. Aspirin® Migran je učinkovit, če ga vzamemo takoj, že ob prvih znakih migrene. 

Približno 10 do 15 odstotkov vseh bolnikov z migreno doživi fazo avre. Sem spadajo nevrološke motnje, kot so težave z govorom, bliski ali paraliza. Faza avre je običajno pred migreno in lahko traja do 60 minut1.

Kako pravilno vzamemo Aspirin® Migran? 

Vedno vzemite obe šumeči tableti v pakiranju in ju raztopite v kozarcu vode hkrati, ko se pojavijo prvi simptomi. Po priporočilu Nemškega združenja za zdravljenje glavobolov in migren (Deutsche Migräne- und Kopfschmerzgesellschaft) je priporočen odmerek 1000mg acetilsalicilne kisline za zdravljenje akutnih migrenskih napadov2.

Priporočeno odmerjanje:

Starost Odmerek  Največji dnevni odmerek
Odrasli  2 šumeči tableti na 4-8 ur  6 šumečih tablet

 

2 šumeči tableti popolnoma raztopite v kozarcu vode in takoj popijte. 

Če je potrebno, lahko odmerek zdravila Aspirin® Migran vzamete do trikrat dnevno z vmesnimi razmaki 4-8 ur. 

Hiter učinek

Pufer omogoča večjo topnost aktivne učinkovine, kar povzroči hitrejšo absorpcijo zdravila v telesu

Acetilsalicilna kislina

Zavira prekomerno tvorjenje prenašalcev bolečinskih signalov - prostaglandinov v telesu, kar posledično hitro zmanjša dejanski občutek bolečine.

Blaži spremljajoče simptome

Občutno olajša tudi slabost ter občutljivost na svetlobo in hrup

Frau mit Migräne

Kako pravilno shranjujemo zdravilo Aspirin® Migran?

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C, da ohranite optimalno učinkovitost zdravila. Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom in ne uporabljajte po izteku roka uporabe. Po pretečenem roku uporabe zdravilo zavrzite v za to označena mesta ali oddajte v najbližji lekarni.