Vse kar ste želeli izvedeti o zdravilu Aspirin® 500 mg tablete

Vse kar ste želeli izvedeti o zdravilu Aspirin® 500 mg tablete

Aspirin® 500 mg vsestranske tablete so pravi izbor za vsako domačo lekarno, saj mogočajo lajšanje najpogostejših tegob, kot je glavobol, vročina, bolečine v križu, bolečine v mišicah in sklepih, ali zobobol. Spodaj si lahko preberete več informacij o samem zdravilu, sestavinah in načinu odmerjanja.

Aspirin® 500 mg tableta za vsestransko uporabo

Aspirin 500 mg tablete se uporabljajo za simptomatsko zdravljenje zvišane telesne temperature (pri prehladu ali gripi) in/ali blage do zmerne bolečine kot na primer: glavoboli, zoboboli, vneto grlo, bolečina v sklepih in v mišicah, ter pri menstrualnih bolečinah. Uporablja se tudi pri akutnih in kroničnih vnetnih boleznih kot so revmatoidni artritis, osteoartritis in pri ankilozirajočem spondilitisu. Zdravilo vsebuje acetilsalicilno kislino.

Zakaj izbrati ravno tablete Aspirin® 500 mg?

Katera je zdravilna učinkovina v tableti Aspirin® 500 mg?

Kot že samo ime pove, tablete Aspirin® 500 mg vsebujejo 500mg acetilsalicilne kisline (ASK). ASK ima analgetični in antipiretični učinek, poleg tega pa deluje tudi protivnetno.

Izdelek 9

Vsestransko delovanje

Vročina, glavobol, bolečina v križu, bolečine v mišicah in sklepi, revmatoidni artritis

Dobra prenosljivost

Telo zdravilo dobro prenaša, kar je potrjeno v kliničnih študijah

Enostavna uporaba

Tableto popijemo z veliko tekočine

Izdelek 11

Komu so namenjene tablete
Aspirin® 500 mg?

Aspirin® je primeren za vse starejše od 12 let (nad 40kg).

Kako pravilno vzamemo zdravilo Aspirin® 500mg tablete?

Tablete je potrebno popiti z veliko tekočine

Starost Odmerek Največji dnevni odmerek
Mladostniki nad 12 let in odrasli 1-2 tableti na 4-8 ur 8 tablet


Priporočeni odmerek pri odraslih je 1 do 2 tableti (500 do 1.000 mg acetilsalicilne kisline) naenkrat, ki ga lahko ponovno vzamete čez 4 do 8 ur. Največji dnevni odmerek je 8 tablet (4.000 mg acetilsalicilne kisline). Priporočeni dnevni odmerek za mladostnike, starejše od 12 let je 60 mg/kg telesne mase, razdeljen na 4 do 6 posameznih odmerkov (15 mg/kg na vsakih 6 ur ali 10 mg/kg na vsake 4 ure).

Kako pravilno shranjujemo tablete Aspirin® 500 mg?

Shranjujte pri temperaturi do 30 °C, da ohranite optimalno učinkovitost zdravila. Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom in ne uporabljajte po izteku roka uporabe. Po pretečenem roku uporabe zdravilo zavrzite v za to označena mesta ali oddajte v najbližji lekarni. Zdravil ne splakujte v straniščni školjki.